Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage


Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.

Een goede ontspanningsmassage ontspant de spieren; maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler; verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid; tevens stimuleert het de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten.

Op het geestelijk vlak wordt ook spanning verminderd door het ontspannen van de spieren in de nek en schouders. Doordat hier de spierspanning verdwijnt (of vermindert), verdwijnen hoofdpijn en andere stress gerelateerde klachten.

Verder is even tijd voor jezelf nemen, door bijvoorbeeld een massage, altijd goed om geestelijke spanningen te verminderen.
Daarnaast is massage goed voor het verbeteren van de werking van het immuunsysteem : je weerstand wordt hierdoor verhoogd.

Bij de ontspanningsmassage worden vooral de rug, nek en de schouders behandeld (deelmassage). Hier zitten de meeste vastzittende spieren en de meeste spanningsklachten van het lichaam.

Bij een gehele massage komen ook de armen en de benen aan de beurt.
Voor het behoud van een goede gezondheid verdient het de aanbeveling je regelmatig te laten masseren.


Ontspannen
Wilt u meer informatie of meteen een afspraak maken, neem dan contact op via telefoon, e-mail of via het contactformulier op deze website.